Η Goldman Sachs «τελειώνει» την τουρκική λίρα

featured image

Την ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο «φουντώνει» επικίνδυνα η Goldman Sachs περιγράφει ένα ζοφερό μέλλον για την τουρκική οικονομία καθώς οι εκτιμήσεις της για την ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω σε 7,75, 8 και 8,25 (τουρκικές λίρες ανά δολάριο) σε διάστημα 3, 6 και 12 μηνών αντίστοιχα, έναντι 7, 7,50 και 8 προηγουμένως.

«Βραχυπρόθεσμα, οι κίνδυνοι για την ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου είναι αυξημένοι, δεδομένης της αύξησης των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα και ενός αφυκτικού πλαισίου στην τουρκική οικονομία με αύξηση του πληθωρισμού, περιορισμένων αποθεματικών, εξωτερικού χρηματοοικονομικού κενού και ενός μη συμβατικό μείγματος πολιτικής», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.


Όπως αναφέρει η Goldman Sachs οι ισχυρότεροι τριγμοί για το τουρκικό νόμισμα θα επέλθουν καθώς οι επενδυτές πιθανότατα θα ανησυχήσουν για το «επόμενο οικονομικό ντόμινο ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορονοϊού».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή η λίρα έκλεισε στα 7,289 ανά δολάριο παραμένοντας πάνω από το ψυχολογικό όριο των 7 ανά δολάριο. Μόνο τον Αύγουστο το τουρκικό νόμισμα έχει καταγράψει απώλειες που ξεπερνούν το 4% (4,55%), επεκτείνοντας τις απώλειές του για το 2020 στο 22,5%.

Πηγή: www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.