Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με άνοδο

featured image

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών εν μέσω ανοδικού κλίματος στα ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 860,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,66%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,85%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής(+1,80%), της Eurobank(+1,40%), της Coca Cola HBC(+1,39%) και της Lamda Development(+1,33%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,09%), της Aegean Airlines (-0,89%), της Τιτάν (-0,87%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,65%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,49%) και των Τροφίμων (+1,63%), ενώ οριακή πτώση καταγράφει μόνο ο δείκτης των Κατασκευών(-0,06%).

Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 10 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παϊρης+14,84% και Alpha Αστικά Ακίνητα +6,34%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική Ελλάς -19,44% και J&P "Αβαξ-4,26%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε υψηλό μηνός ανήλθαν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέτειναν σήμερα το ράλι τους, αφού η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα έχει εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες οι δύο πλευρές να σημειώσουν πρόοδο στη διαμάχη που έχει θέσει τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου σε κίνδυνο ύφεσης.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ομάδα αξιωματούχων που είναι αρμόδιοι για το εμπόριο θα έχουν συνομιλίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στα μέσα Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για διαπραγματεύσεις στις αρχές Οκτωβρίου, και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λάβουν μέτρα προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Στις 10:10 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,63% και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου, ύστερα από ράλι κατά 0,9% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατέγραψε άλμα 0,79% στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον του τελευταίου μήνα, σημειώνοντας υπεραπόδοση έναντι των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χάρη στην άνοδο κατά 6% των μετοχών της εταιρίας κινητήρων Safran, αφού η εταιρία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την ετησία κερδοφορία της.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.